multižánrový festival súčasného umenia na slovenskej dedine

hudba│divadlo│diskusie│cestopisy│tanec│literatúra│ film│vizuálne umenie



 

augustový GUČA večer: filmová tragikomédia "Tlmočník"

22.08.2018 21:13
Tlmočník

filmová tragikomédia

 

utorok 28.8.2018 o 20:00 hod.

v letnom kine v skautskej záhrade na ulici SNP 26
 
v prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kultúrnom dome Zvolenská Slatina
 
vstupné: 2€ (dospelí)
                1€ (študenti, dôchodcovia, ZŤP)
 
 
Slovensko, Nemecko, 2018 │ 113 minút
 
Svojrázne roadmovie o dvoch pánoch, ktorí cestujú krížom cez Slovensko, aby spoznali pravdu o vlastnej minulosti. Obaja hlavní hrdinovia sa počas cesty dostávajú do bizarných situácií, stretávajú rozmanitých ľudí a postupne si skladajú mozaikovitý obraz strednej Európy, ktorá sa navonok mení, ale niekde v hĺbke ukrýva stále nevyriešené konflikty. Vďaka poznaniu života toho druhého, začínajú chápať vlastné činy a nanovo si definujú vlastnú identitu. 
 
Oscarový režisér a publikom milovaný český filmár v novej snímke stvárnil asketického tlmočníka Aliho. Jeho partnera, rakúskeho učiteľa a bonvivána so slabosťou pre alkohol a pekné ženy, si z chuti zahral popredný rakúsky herec Peter Simonischek, nositeľ Európskej filmovej ceny za najlepšieho herca roku 2016 za nemeckú komédiu Toni Erdmann, ktorá bola nominovaná aj na Oscara.
 
Réžia: Martin Šulík │ Scenár: Martin Šulík, Marek Leščák │ Kamera: Martin Štrba │ Hudba: Vladimír Godár │ Hrajú: Jiří Menzel, Peter Simonischek, Zuzana Mauréry, Réka Derzsi, Anna Rakovská, Eva Kramerová, Atilla Mokos, Judita Hansmann, Igor Hrabinský a ďaľší